Produk Terhangat! Dapatkannya Sekarang!

29 December 2008

7 JALAN RAYA UNIK DI DUNIA

*Credits di akhir post ini

Halo semua. Kali ini saya nak kongsikan 7 jalan raya unik dalam dunia. Dulu saya pernah postkan jalan raya paling berbahaya di dunia kan? Bermula dengan jalan pertama iaitu jalan raya di Buenos Aires, Argentina. Jalan ini merupakan jalan raya yang paling lebar dalam dunia (300 feet). Wow..hebat.

Klik topik di atas atau "Full Post" di bawah untuk melihat 6 jalan raya yang lain.

KEDUA: Castletown, England - jalan paling sempit


KETIGA: Giza, Egypt - paved road paling tua dalam dunia


KEEMPAT: Toronto, Canada - Jalan paling panjang dalam dunia (1,896km)


KELIMA: San Francisco, USA - jalan paling bengkang-bengkok dalam dunia


KEENAM: Swindon, England - roundabout paling memeningkan dalam dunia...macam maze laa pulak


KETUJUH: Dunedin, New Zealand - jalan paling curam dalam duniaMacam-macam kan? :-)

Credits to fazarudin

RAHSIA EBAY

advertensi

PENAFIAN (DISCLAIMER)

Gambar & informasi hak milik pihak tertentu yang terdapat dalam webblog ini telah digunakan dengan memberi kredit untuk tujuan pengenalan sahaja. Kerenah Dunia tidak mempunyai apa-apa hubungan atau menandatangani sebarang perjanjian dengan mana-mana pihak selain jika dinyatakan.

Nama artis/selebriti/kenamaan/insan yang disebut dalam webblog ini adalah cadangan semata-mata & gossip tidak semestinya benar. Anda dinasihatkan untuk membuat pertimbangan yang rasional.

Kerenah Dunia juga tidak mempunyai sebarang niat untuk mendapat keuntungan daripada infomasi berkenaan ataupun cuba mencabul hak milik mana-mana pihak.

Bagi program mencari pendapatan sampingan pula, laman-laman web yang terbabit hanyalah cadangan semata-mata. Pihak Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab atas tindakan dan juga kerugian yang berlaku disebabkan kegagalan daripada program yang disertai. Setiap pelaburan sama ada atas talian (online) atau tiada talian (offline) adalah risiko perdagangan dan Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab untuk itu.