Produk Terhangat! Dapatkannya Sekarang!

18 January 2009

TRANUNGKITE ONLINE DISERANG!!!

Laman web alternatif yang popular di Malaysia, Tranungkite.net ataupun singkatannya TKO telah diserang secara tidak bermaruah dengan ddos 500MBps pada pertama kalinya, kemudian diikuti dengan 200MBps (sampah - setelah IP luar disekat). Mereka mencuba untuk beberapa kali seterusnya pada selang masa tertentu untuk memastikan TKO tidak boleh dilayari.

JARING telah menutup TKO buat sementara waktu dan TKO masih beroperasi di blogspot untuk meneruskan sisa-sisa perjuangan. Pada pendapat saya, keadaan ini berlaku rentetan pilihanraya kecil Kuala Terengganu yang akhirnya berpihak kepada PAS semalam. Alhamdulillah. Serangan ini ddos ini berlaku dalam tempoh pilihanraya dan saya tidak menafikan yang adanya unsur-unsur sabotaj dari pihak tertentu untuk menyekat informasi alternatif dari TKO sampai ke pengetahuan rakyat.

Alhamdulillah, walaupun serangan ini berlaku, namun PAS tetap menang dengan majoriti yang signifikan (2631 undi). Ini menunjukkan bahawa rakyat sudah sedar akan hak masing-masing sebagai pengundi yang berupaya mengubah pemimpin mereka secara kontra dengan hanya satu pangkah. Sekaligus menyampaikan mesej kepada kerajaan yang berkuasa sekarang yang mana kuasa rakyat adalah lebih berkesan berbanding kuasa jentera kerajaan yang telah digembleng sehabis-habisnya sepanjang pilihanraya ini berlangsung.

Kepada yang menang, tahniah, jangan persia-siakan harapan rakyat yang mahukan perubahan. Kepada yang kalah, sedarlah, kuasa tidak menjamin segala-galanya.

RAHSIA EBAY

advertensi

PENAFIAN (DISCLAIMER)

Gambar & informasi hak milik pihak tertentu yang terdapat dalam webblog ini telah digunakan dengan memberi kredit untuk tujuan pengenalan sahaja. Kerenah Dunia tidak mempunyai apa-apa hubungan atau menandatangani sebarang perjanjian dengan mana-mana pihak selain jika dinyatakan.

Nama artis/selebriti/kenamaan/insan yang disebut dalam webblog ini adalah cadangan semata-mata & gossip tidak semestinya benar. Anda dinasihatkan untuk membuat pertimbangan yang rasional.

Kerenah Dunia juga tidak mempunyai sebarang niat untuk mendapat keuntungan daripada infomasi berkenaan ataupun cuba mencabul hak milik mana-mana pihak.

Bagi program mencari pendapatan sampingan pula, laman-laman web yang terbabit hanyalah cadangan semata-mata. Pihak Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab atas tindakan dan juga kerugian yang berlaku disebabkan kegagalan daripada program yang disertai. Setiap pelaburan sama ada atas talian (online) atau tiada talian (offline) adalah risiko perdagangan dan Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab untuk itu.