Produk Terhangat! Dapatkannya Sekarang!

31 August 2008

RAMADHAN DAN MERDEKA

Walaupun hari ini Hari Kemerdekaan, saya lebih berminat untuk menulis mengenai Ramadhan yang Insyaallah bermula pada hari esok. Pada saya, pertemuan Hari Kemerdekaan pada hari ini dan bermulanya Ramadhan pada hari esok merupakan satu mesej simbolik daripada Allah SWT kepada kita, supaya kita memerdekakan diri kita daripada belenggu nafsu dan kejahatan yang selalu mengganggu hidup kita.

Pertemuan merdeka dengan Ramadhan ini juga bererti bermulanya satu titik permulaan untuk kita berhijrah untuk kita menjadi insan yang lebih baik. Bermulanya Ramadhan, merdeka lah kita daripada syaitan laknatullah yang selama ini memangkin serta mendidik nafsu kita supaya lebih gagah mengatur langkah kita ke arah kebinasaan. Bermulanya Ramadhan, merdekalah kita dari kesakitan yang datang akibat permakanan yang mengikut hawa nafsu yang menjuruskan kita kepada penyakit. Bermulanya Ramadhan, merdeka lah kita dari sikap mementingkan diri sendiri, tamak haloba, cintakan dunia akibat godaan nafsu yang tidak mengenal erti ikhlas, ihsan dan wasatiyah.

Bermulanya Ramadhan, merdekalah kita dari sifat kedekut dan bakhil. Bermulanya Ramadan, merdekalah kita dari sifat hasad dengki dan iri hati. Bermulanya Ramadhan, merdekalah kita dari gelojak nafsu seks yang membawa kita kepada keseronokan sementara dan dosa di luar izinNya. Bermulanya Ramadhan, merdekalah kita, dari belenggu ikatan syaitan yang telah dipasung agar kita dapat melangkah dengan bahagianya ke syurga Allah SWT. Insyaallah.

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK.

RAHSIA EBAY

advertensi

PENAFIAN (DISCLAIMER)

Gambar & informasi hak milik pihak tertentu yang terdapat dalam webblog ini telah digunakan dengan memberi kredit untuk tujuan pengenalan sahaja. Kerenah Dunia tidak mempunyai apa-apa hubungan atau menandatangani sebarang perjanjian dengan mana-mana pihak selain jika dinyatakan.

Nama artis/selebriti/kenamaan/insan yang disebut dalam webblog ini adalah cadangan semata-mata & gossip tidak semestinya benar. Anda dinasihatkan untuk membuat pertimbangan yang rasional.

Kerenah Dunia juga tidak mempunyai sebarang niat untuk mendapat keuntungan daripada infomasi berkenaan ataupun cuba mencabul hak milik mana-mana pihak.

Bagi program mencari pendapatan sampingan pula, laman-laman web yang terbabit hanyalah cadangan semata-mata. Pihak Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab atas tindakan dan juga kerugian yang berlaku disebabkan kegagalan daripada program yang disertai. Setiap pelaburan sama ada atas talian (online) atau tiada talian (offline) adalah risiko perdagangan dan Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab untuk itu.