Produk Terhangat! Dapatkannya Sekarang!

25 November 2008

USTAZ ARIEF CAKRA ALAM PENIPU? (BAHAGIAN 2)Seperti yang di janjikan, saya uploadkan Bahagian ke-2 untuk hari ini. Bahagian ini merupakan kajian yang dijalankan terhadap Ustaz Arief dan juga pembongkaran oleh James Randi sendiri. Malu juga bila saya lihat dalam sedutan bahagian ini ada dipaparkan menara berkembar Petronas. Nak tunjuk imej Malaysia la tu.

Jika benar, saya merasa amat malu. Kerana ketaksuban kita terutamanya orang Melayu dengan benda-benda supernatural ini (atau metafizik bak kata Ustaz Arief), ada orang mengambil kesempatan mempergunakan kepercayaan kita tu untuk mengaut sejumlah wang. Halal ke wang tu Ustat? (bukan Ustaz). Kita wajib percaya. Bukan taksub.

Saya harap pihak-pihak berwajib tempatan cuba membuat siasatan untuk mengesahkan perkara ni. Tentukan secara tempatan, sahkan penipuan ini. Sekiranya benar, ambil tindakan. Ini diam je..senyap je...Kenapa? Ustat Arief ada kepentingan ke?

Untuk makluman anda, cakra alam ini juga popular sehingga dulu pernah masuk dalam TV. Kalau tak silap saya TV3. Saya akan cuba cari paparan tersebut dan uploadkan untuk tontonan kita bersama.

Dan juga bagi sesiapa yang tak bersetuju dengan paparan saya ini. Sila utarakan secara berilmiah. Jangan cakap kosong. Pastikan hujah anda rasional dan bukan emosional k.
Selamat menonton. Tepuk dada, tanya iman.

RAHSIA EBAY

advertensi

PENAFIAN (DISCLAIMER)

Gambar & informasi hak milik pihak tertentu yang terdapat dalam webblog ini telah digunakan dengan memberi kredit untuk tujuan pengenalan sahaja. Kerenah Dunia tidak mempunyai apa-apa hubungan atau menandatangani sebarang perjanjian dengan mana-mana pihak selain jika dinyatakan.

Nama artis/selebriti/kenamaan/insan yang disebut dalam webblog ini adalah cadangan semata-mata & gossip tidak semestinya benar. Anda dinasihatkan untuk membuat pertimbangan yang rasional.

Kerenah Dunia juga tidak mempunyai sebarang niat untuk mendapat keuntungan daripada infomasi berkenaan ataupun cuba mencabul hak milik mana-mana pihak.

Bagi program mencari pendapatan sampingan pula, laman-laman web yang terbabit hanyalah cadangan semata-mata. Pihak Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab atas tindakan dan juga kerugian yang berlaku disebabkan kegagalan daripada program yang disertai. Setiap pelaburan sama ada atas talian (online) atau tiada talian (offline) adalah risiko perdagangan dan Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab untuk itu.