Produk Terhangat! Dapatkannya Sekarang!

30 September 2008

TERKORBAN DEMI 30,000 RUPIAH (RM12)

*Credits di akhir post ini

Peristiwa menyayat hati ini berlaku di Indonesia. Pada hari tersebut, ribuan warga miskin yang datang dari seluruh pelusuk Indonesia berasak-asak ingin mendapatkan wang zakat sebanyak 30,000 rupiah dari sebuah keluarga dermawan H Syaichon di Jalan Dr Wahidin Sudirohusodo, Kota Pasuruan.

Keluarga dermawan tersebut, yang mengedarkan wang zakat tersebut seorang demi seorang dengan membenarkan seorang demi seorang masuk ke dalam halaman, menyebabkan keadaan menjadi semakin sesak kerana bilangan orang yang menunggu semakin ramai. Sehinggakan ada yang pengsan dan tidak dapat bergerak. Kemuncaknya, 21 orang meninggal dunia di dalam kesesakan ini.

Sila klik topik di atas atau 'Full Post' di bawah untuk melihat gambar-gambar lain.


Apabila kita tengok apa yang berlaku ni, marilah kita renung-renungkan, tambahan pula di bulan Ramadhan yang semakin melabuhkan tirai ni. Sesusah-susah kita, fikirlah, ada lagi insan yang lebih susah dari kita. Amalkan hidup wasatiyah dan janganlah berat tangan untuk bersedekah.

Allah akan bersama-sama kita. Insyaallah.

Credits
Sumber: Kompas images

RAHSIA EBAY

advertensi

PENAFIAN (DISCLAIMER)

Gambar & informasi hak milik pihak tertentu yang terdapat dalam webblog ini telah digunakan dengan memberi kredit untuk tujuan pengenalan sahaja. Kerenah Dunia tidak mempunyai apa-apa hubungan atau menandatangani sebarang perjanjian dengan mana-mana pihak selain jika dinyatakan.

Nama artis/selebriti/kenamaan/insan yang disebut dalam webblog ini adalah cadangan semata-mata & gossip tidak semestinya benar. Anda dinasihatkan untuk membuat pertimbangan yang rasional.

Kerenah Dunia juga tidak mempunyai sebarang niat untuk mendapat keuntungan daripada infomasi berkenaan ataupun cuba mencabul hak milik mana-mana pihak.

Bagi program mencari pendapatan sampingan pula, laman-laman web yang terbabit hanyalah cadangan semata-mata. Pihak Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab atas tindakan dan juga kerugian yang berlaku disebabkan kegagalan daripada program yang disertai. Setiap pelaburan sama ada atas talian (online) atau tiada talian (offline) adalah risiko perdagangan dan Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab untuk itu.