Produk Terhangat! Dapatkannya Sekarang!

05 September 2008

IMBASAN BEIJING 2008 (RAMAI YANG TIDAK TAHU)

*Credits di akhir post ini

Sukan Olimpik Beijing 2008 sudah melabuhkan tirainya. Namun begitu, saya ingin kongsikan satu peristiwa menarik yang mungkin ramai tidak tahu. Pengorbanan teramat mahal dilalui Janos Baranyai, atlet angkat berat Hungary yang tersingkir dari cabaran angkat berat Olimpik di Beijing setelah tangan kanannya patah ketika melakukan snatch seberat 148 kilogram. Pada hari Rabu (13 Ogos),Baranyai, 24, yang menjadi satu-satunya wakil Hungary dalam sukan angkat berat itu, dikatakan tersilap langkah dalam mengambil posisi ketika cuba mengangkat beban pada snatch ketiga. Akibatnya, siku tangan kanannya patah dan tulangnya menonjol ke depan.

Sila klik topik di atas atau klik 'Full Post' untuk melihat gambar-gambar lain.

Kesian. Tentu sakit. Namun, ini adalah satu pengorbanan besar untuk negaranya.

Credits
Sumber: Getty images & AP


RAHSIA EBAY

advertensi

PENAFIAN (DISCLAIMER)

Gambar & informasi hak milik pihak tertentu yang terdapat dalam webblog ini telah digunakan dengan memberi kredit untuk tujuan pengenalan sahaja. Kerenah Dunia tidak mempunyai apa-apa hubungan atau menandatangani sebarang perjanjian dengan mana-mana pihak selain jika dinyatakan.

Nama artis/selebriti/kenamaan/insan yang disebut dalam webblog ini adalah cadangan semata-mata & gossip tidak semestinya benar. Anda dinasihatkan untuk membuat pertimbangan yang rasional.

Kerenah Dunia juga tidak mempunyai sebarang niat untuk mendapat keuntungan daripada infomasi berkenaan ataupun cuba mencabul hak milik mana-mana pihak.

Bagi program mencari pendapatan sampingan pula, laman-laman web yang terbabit hanyalah cadangan semata-mata. Pihak Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab atas tindakan dan juga kerugian yang berlaku disebabkan kegagalan daripada program yang disertai. Setiap pelaburan sama ada atas talian (online) atau tiada talian (offline) adalah risiko perdagangan dan Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab untuk itu.