Produk Terhangat! Dapatkannya Sekarang!

19 October 2008

SEJENAK MENGENAI SIHIR

*Credits di akhir post ini

Sihir tergolong dalam kejahatan yang amat dimurkai Allah SWT. Wujudnya sihir di dunia ini sebagai ujian dan cubaan, walaupun tidak diredhaiNya. Allah SWT melarang manusia mengamalkannya. Secara ringkasnya, sihir didefinisikan sebagai "Suatu perbuatan yang dilakukan dengan syarat-syarat yang tertentu, di bawah keadaan dan persiapan-persiapan yang aneh dengan cara-cara yang misteri". Sihir dengan mukjizat adalah hampir sama. Cuma dibezakan dengan penglibatan syaitan di dalam menjayakan sesuatu sihir itu. Mukjizat mengubah sesuatu hakikat dengan percubaan yang betul-betul terjadi dengan izin Allah kepada para nabi dan rasulNya, dan mukjizat inilah yang menjadi rahsia masuk Islamnya para penyihir Fir'aun.

Sihir telah wujud pada zaman para Nabi. Pengamal sihir yang ramai dapat dilihat pada zaman Nabi Musa AS. ketika mana Firaun dan pengikutnya telah mencabar kerasulan Nabi Musa AS Ketika inilah tukang-tukang sihir telah menggunakan ilmu yang telah dimiliki untuk mencabar mukjizat Nabi Musa AS.

Memiliki ilmu sihir menyebabkan seseorang itu akan kelihatan hebat dan berani kerana keyakinan individu terhadap keistimewaan ilmu sihir. Kadang-kadang manusia yang mengamalkannya boleh menggunakan untuk tujuan kejahatan seperti mengenakan sihir kepada orang lain atau membalas dendam kepada seseorang individu.

Sila klik topik di atas atau 'Full Post' di bawah untuk membaca dengan lebih lanjut antaranya perjanjian dengan syaitan dan juga penglibatan David Copperfield dengan jin.

BAGAIMANA AHLI SIHIR MENDEKATKAN DIRI KEPADA JIN

Untuk mendekatkan diri kepada Jin atau Syaitan, para ahli sihir ini ada yang menjadikan Al-Quran sebagai alas kaki untuk masuk ke tandas. Ada juga yang menulis sebahagian ayat Al-Quran dengan menggunakan kotoran dan najis atau menulisnya dengan darah haid. Ada pula juga yang menulisnya di tapak kaki atau menulis surah Al-Fatihah secara songsang. Menunaikan solat tanpa berwudhuk atau tetap dalam keadaan junub. Menyembelih binatang untuk dipersembahkan kepada jin / syaitan dan menyembelihnya dengan tidak menyebut nama Allah kemudian melemparkannya ke suatu sudut yang telah ditentukan oleh jin / syaitan. Terdapat juga pengamal sihir yang menggauli ibu atau anak perempuannya. Menulis jampi serapah dengan lafaz yang mengandungi kekafiran.

Dari sini jelaslah bahawa jin / syaitan tidak akan membantu untuk menjadi khadamnya kecuali dengan satu imbalan atau balasan. Semakin besar kekafirannya itu makin besarlah ketaatan jin / syaitan terhadapnya. Jika si ahli sihir tidak mahu melaksanakan kekafiran-kekafiran yang diperintahkan jin / syaitan tersebut maka ia juga tidak akan bersedia menjadi khadamnya. Sesungguhnya bahawa mereka berdua adalah dua sejoli yang bertemu dalam rangka maksiat kepada Allah. Jika diperhatikan pada wajah ahli sihir itu maka akan kelihatan kegelapan disebabkan oleh kekafirannya.

Seseorang yang menjadi ahli sihir akan menjalani kehidupan yang penuh dengan sesengsaraan jiwa. Dia tidak dapat tidur dengan tenang, bahkan sentiasa merasa cemas setiap kali tidur di samping memikirkan syaitan-syaitan itu sering menyakiti anak-anak dan isterinya dan menimbulkan pertengkaran di kalangan mereka.

PERJANJIAN AHLI SIHIR DENGAN JIN

Di bawah ini adalah surat perjanjian yang diperkatakan antara "seorang ahli sihir dengan wakil syaitan" yang bernama Asmodeus dan tulisan yang terdapat di surat itu adalah tulisan manusia, tetapi copnya ialah Cop Jin.

Tetapi sebenarnya Jin tersebut telah mempermainkan manusia. Cop yang tertera di surat ini bukan cop perwakilan Iblis, bahkan juga bukan cop 'Ifrit, jenis Jin yang paling perkasa. Ia merupakan cop milik Jin jahat biasa.

Di bawah ini pula surat perjanjian yang diperkatakan antara "Syaitan dengan O'Ryan Greenfield" seorang ahli sihir dari barat. Sebenarnya surat itu ialah perjanjian otentik antara seorang penyihir dengan empat Jin yang tanda tangan mereka tertera jelas, yang kemudian diperkuat oleh cop 'Ifrit.

David Copperfield sememangnya mengamalkan ilmu sihir. Sebab itulah beliau boleh melakukan apa saja malah boleh terbang. Sebenarnya David Copperfield sangat terkenal di kalangan para Jin. Dia mempunyai perjanjian dengan salah seorang Ifrit. Ifrit mempunyai pasukan yang ribuan jumlahnya. Merekalah yang mengangkat Copperfield. Agar dia boleh naik sedikit di udara, diperlukan ribuan Jin untuk mengangkatnya.

Dan lagi satu kebolehannya, seorang gadis yang dipotongnya dalam peti itu, adalah jin perempuan yang menampakkan diri dalam wujud seorang gadis manusia. Dia menghilang, kemudian memperlihatkan dirinya kembali tanpa tanda luka sedikit pun. Adalah mungkin Copperfield telah membuat surat perjanjian sama seperti yang diatas. Wallahu a'lam.

CARA AHLI SIHIR MEMANGGIL JIN

* Cara Pertama : Thariqotul Iqsam
Bersumpah atas Nama Jin atau Syaitan.
* Cara Kedua : Thariqatuz Zabhi
Penyembelihan Binatang.
* Cara Ketiga : Thariqah Sufliyah
Melakukan Kenistaan.
* Cara Keempat : Thariqatun Najasah
Menulis Ayat-Ayat Al Quran dengan Najis.
* Cara Kelima : Thariqatut Tankis
Menulis Ayat-Ayat Al Quran secara Songsang.
* Cara Keenam : Thariqatun Tanjim
Menyembah Binatang.
* Cara Ketujuh : Thariqatul Kaffi
Melihat melalui Tapak Tangan.
* Cara Kelapan : Thariqatul Atsar
Menggunakan benda Bekas Pakai.

Wallahuallam....

Credits
Sumber Info: http://sg.geocities.com/bomohonline/sihir.html

RAHSIA EBAY

advertensi

PENAFIAN (DISCLAIMER)

Gambar & informasi hak milik pihak tertentu yang terdapat dalam webblog ini telah digunakan dengan memberi kredit untuk tujuan pengenalan sahaja. Kerenah Dunia tidak mempunyai apa-apa hubungan atau menandatangani sebarang perjanjian dengan mana-mana pihak selain jika dinyatakan.

Nama artis/selebriti/kenamaan/insan yang disebut dalam webblog ini adalah cadangan semata-mata & gossip tidak semestinya benar. Anda dinasihatkan untuk membuat pertimbangan yang rasional.

Kerenah Dunia juga tidak mempunyai sebarang niat untuk mendapat keuntungan daripada infomasi berkenaan ataupun cuba mencabul hak milik mana-mana pihak.

Bagi program mencari pendapatan sampingan pula, laman-laman web yang terbabit hanyalah cadangan semata-mata. Pihak Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab atas tindakan dan juga kerugian yang berlaku disebabkan kegagalan daripada program yang disertai. Setiap pelaburan sama ada atas talian (online) atau tiada talian (offline) adalah risiko perdagangan dan Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab untuk itu.