Produk Terhangat! Dapatkannya Sekarang!

15 June 2008

PENYEMPURNAAN MAYAT DI TIBET


Gambar ini adalah kiriman hazualuv. Kalau ada keraguan mengenai info ini tolong maklumkan.

Kisah ini sememangnya benar dan telah lama diketahui. Bagi masyarakat Tibet ini, tanah tempat tinggal mereka terletak atas gunung di mana tiada tanah lembut. Hampir kesemuanya diliputi batu atau salji/ais. Jadi, memberi mayat untuk dimakan oleh burung hering adalah pilihan mereka. Tambahan pula, dipercayai roh si mati akan kekal di gunung-ganang tersebut bersama burung berkenaan. Tindakan lelaki tadi memotong serta menghancurkan mayat adalah untuk memudahkan burung tersebut mempercepatkan proses ini. Mereka juga tidak mahu burung tersebut membawa anggota badan yang masih sempurna(seperti kepala, tangan dsb) ke tempat lain maka dihancurkan untuk memudahkan burung tersebut memakan mayat.

Klik 'BACA LAGI SETERUSNYA' atau klik topik untuk melihat gambar step-step penyempurnaan ini.
Alhamdulillah dapat dilihat betapa indahnya Islam yang memelihara kita dari lahir(azan/qamat) hingga hembusan nafas yang terakhir(terlebih dahulu mengucap 2 kalimah syahadah) diikuti dengan pengurusan mayat secara penuh hormat, sopan dan cermat. Maka sewaktu hidup antara 2 ketika ini (iaitu antara lahir dengan pengebumian ini), marilah kita mengamalkan Islam sebagai cara hidup. Insyallah selamat.

Gambar & info kiriman:hazualuv.
*Sekiranya ada keraguan mengenai info ini, sila maklumkan kepada saya. TQ.

RAHSIA EBAY

advertensi

PENAFIAN (DISCLAIMER)

Gambar & informasi hak milik pihak tertentu yang terdapat dalam webblog ini telah digunakan dengan memberi kredit untuk tujuan pengenalan sahaja. Kerenah Dunia tidak mempunyai apa-apa hubungan atau menandatangani sebarang perjanjian dengan mana-mana pihak selain jika dinyatakan.

Nama artis/selebriti/kenamaan/insan yang disebut dalam webblog ini adalah cadangan semata-mata & gossip tidak semestinya benar. Anda dinasihatkan untuk membuat pertimbangan yang rasional.

Kerenah Dunia juga tidak mempunyai sebarang niat untuk mendapat keuntungan daripada infomasi berkenaan ataupun cuba mencabul hak milik mana-mana pihak.

Bagi program mencari pendapatan sampingan pula, laman-laman web yang terbabit hanyalah cadangan semata-mata. Pihak Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab atas tindakan dan juga kerugian yang berlaku disebabkan kegagalan daripada program yang disertai. Setiap pelaburan sama ada atas talian (online) atau tiada talian (offline) adalah risiko perdagangan dan Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab untuk itu.