Produk Terhangat! Dapatkannya Sekarang!

13 June 2008

KESAN PENGGUGURAN ANAK KE ATAS JANIN


Anak adalah anugerah Allah yang amat istimewa dan kita wajib menjaga,memberi kasih sayang dan pendidikan yang secukupnya serta dididik dengan ajaran agama supaya dia menjadi anak yang berjaya di dunia dan di akhirat. Bertuahlah ibubapa yang mempunyai anak yang soleh dan solehah. Namun, ada juga insan yang tidak mahukan anak, atas bermacam-macam alasan: tak nak anak lagi, tidak suka anak, belum bersedia, tidak mampu dan sebagainya. Salah satu cara mereka untuk tidak mendapat anak ialah dengan cara menggugurkannya (abortion) dan juga secara kaedah lain, umpamanya makan pil cegah hamil, potong tiub fallopio dan sebagainya.

Apa yang saya ingin kongsi di sini adalah beberapa figurasi kesan suntikan pengguguran ke atas janin dan pada saya amat menyiksa janin tersebut. Renungilah gambar ini dan bagi mereka yang ingin gugurkan anak, fikirla banyak kali. Thanks for hazualuv kerana sudi berkongsi gambar-gambar ini buat tatapan semua.

Klik 'BACA LAGI SETERUSNYA' atau klik tajuk artikel ini untuk melihat gambar-gambar lain.


Kesian.....:-(

Sumber Gambar: Kiriman hazualuv (Thanks a lot)

RAHSIA EBAY

advertensi

PENAFIAN (DISCLAIMER)

Gambar & informasi hak milik pihak tertentu yang terdapat dalam webblog ini telah digunakan dengan memberi kredit untuk tujuan pengenalan sahaja. Kerenah Dunia tidak mempunyai apa-apa hubungan atau menandatangani sebarang perjanjian dengan mana-mana pihak selain jika dinyatakan.

Nama artis/selebriti/kenamaan/insan yang disebut dalam webblog ini adalah cadangan semata-mata & gossip tidak semestinya benar. Anda dinasihatkan untuk membuat pertimbangan yang rasional.

Kerenah Dunia juga tidak mempunyai sebarang niat untuk mendapat keuntungan daripada infomasi berkenaan ataupun cuba mencabul hak milik mana-mana pihak.

Bagi program mencari pendapatan sampingan pula, laman-laman web yang terbabit hanyalah cadangan semata-mata. Pihak Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab atas tindakan dan juga kerugian yang berlaku disebabkan kegagalan daripada program yang disertai. Setiap pelaburan sama ada atas talian (online) atau tiada talian (offline) adalah risiko perdagangan dan Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab untuk itu.