Produk Terhangat! Dapatkannya Sekarang!

25 June 2008

GAMBAR KESAN GIGITAN ULAR OROK-OROK (NGERI SEEYH)


Ular orok-orok (atau nama englishnya rattlesnake) merupakan antara ular yang paling berbisa di dunia. Berdasarkan laman web wikipedia, terdapat 50 spesies ular orok-orok dan dibahagikan kepada banyak subspesies. Secara ringkasnya, taburan ular ini adalah sekitar gurun di sekitar benua Amerika dan juga beberapa kawasan kering di seluruh dunia.

Gambar-gambar ini dipetik dari laman web the morning star yang memaparkan kes yang berlaku di Amerika Syarikat. Seorang lelaki yang berasal dari Kentucky AS disabitkan 10 pertuduhan memiliki binatang berbahaya dan 15 pertuduhan memindahkan haiwan liar ke dalam daerah Kentucky tanpa permit.

Pihak berkuasa masih menunggu keterangan soal-siasat lelaki terbabit memandangkan lelaki tersebut masih menjalani rawatan di hospital akibat patukan seekor ular orok-orok.

Ular orok-orok mempunyai bisa yang amat toksik dan mampu memusnahkan tisu hidup.
Gambar-gambar yang dipaparkan ini merupakan kesannya ke atas tisu otot manusia. Sila klik topik atau 'BACA LAGI SETERUSNYA' untuk melihat gambar lain.

Gambar & info: the morning post.
*Sekiranya ada keraguan mengenai post ini, sila maklumkan kepada saya. TQ.

RAHSIA EBAY

advertensi

PENAFIAN (DISCLAIMER)

Gambar & informasi hak milik pihak tertentu yang terdapat dalam webblog ini telah digunakan dengan memberi kredit untuk tujuan pengenalan sahaja. Kerenah Dunia tidak mempunyai apa-apa hubungan atau menandatangani sebarang perjanjian dengan mana-mana pihak selain jika dinyatakan.

Nama artis/selebriti/kenamaan/insan yang disebut dalam webblog ini adalah cadangan semata-mata & gossip tidak semestinya benar. Anda dinasihatkan untuk membuat pertimbangan yang rasional.

Kerenah Dunia juga tidak mempunyai sebarang niat untuk mendapat keuntungan daripada infomasi berkenaan ataupun cuba mencabul hak milik mana-mana pihak.

Bagi program mencari pendapatan sampingan pula, laman-laman web yang terbabit hanyalah cadangan semata-mata. Pihak Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab atas tindakan dan juga kerugian yang berlaku disebabkan kegagalan daripada program yang disertai. Setiap pelaburan sama ada atas talian (online) atau tiada talian (offline) adalah risiko perdagangan dan Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab untuk itu.