Produk Terhangat! Dapatkannya Sekarang!

06 July 2009

AMARAN: Babi Halal?

Adakah babi halal di Sarawak? Saya bukan nak burukkan negeri tersebut. Saya pun student di bumi kenyalang. Tapi cuba lihat label di dalam gambar. Mengapa hal ini berlaku? Adakah kesalahan pembungkusan? Ataupun sengaja dilakukan untuk merosakkan umat Islam di sini?

Walaupun label halal sudah ada yang baru dan standard. Jangan sewenang-wenangnya gunakan perkataan halal di makanan yang sudah sedia maklum haram. Jangan bermain dengan api. Jangannn..

Apa-apa pun. Berhati-hati lah.

Credits to www.muslimconsumer.org.my

RAHSIA EBAY

advertensi

PENAFIAN (DISCLAIMER)

Gambar & informasi hak milik pihak tertentu yang terdapat dalam webblog ini telah digunakan dengan memberi kredit untuk tujuan pengenalan sahaja. Kerenah Dunia tidak mempunyai apa-apa hubungan atau menandatangani sebarang perjanjian dengan mana-mana pihak selain jika dinyatakan.

Nama artis/selebriti/kenamaan/insan yang disebut dalam webblog ini adalah cadangan semata-mata & gossip tidak semestinya benar. Anda dinasihatkan untuk membuat pertimbangan yang rasional.

Kerenah Dunia juga tidak mempunyai sebarang niat untuk mendapat keuntungan daripada infomasi berkenaan ataupun cuba mencabul hak milik mana-mana pihak.

Bagi program mencari pendapatan sampingan pula, laman-laman web yang terbabit hanyalah cadangan semata-mata. Pihak Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab atas tindakan dan juga kerugian yang berlaku disebabkan kegagalan daripada program yang disertai. Setiap pelaburan sama ada atas talian (online) atau tiada talian (offline) adalah risiko perdagangan dan Kerenah Dunia tidak akan bertanggungjawab untuk itu.